Шампион Премијер лиге 2002/2003, Освајач Купа РС 2001/2002, 2003/2004, 2020/2021

ФУДБАЛСКИ КЛУБ "ЛЕОТАР" ТРЕБИЊЕ

Леотар у 2024. годину улази без дуговања

Данас је на стадиону „Полице“ одржана прес конференција поводом почетка нове такмичарске године, којој су присуствовали предсједник УО Рајко Мичета, градоначелник Требиња Мирко Ћурић, директор Електропривреде РС Лука Петровић, спортски директор Леотара Синиша Бердовић и главни тренер Олег Ћурић.

„Прошла календарска година је резултатски за нас била неуспјешна, јер смо након двије сезоне напустили Премијер лигу“, рекао је предсједник клуба Рајко Мичета.  „У те двије године смо имали прилику да видимо гдје заостајемо за другим клубовима и на чему морамо да радимо. Били смо оптерећени финасијским проблемима, који нам нису дозвољавали да се посветимо спортском дијелу у пуном капацитету. Такође, непостојање помоћног терена је био додатни проблем за нас. Видјели смо шта треба да унаприједимо и поставимо на здраве ноге, јер када се опет вратимо у Премијер лигу, желимо да будемо спремни на све изазове, а не да трајемо годину или двије. Финасијски критеријуми из године у годину постају све захтјевнији, не само за УЕФА такмичења, већ и за Премиејр лигу, па усуђујем се рећи и за Прву лигу Републике Српске. Ми смо то у овој години поставили на „здраве ноге“. 

Говорећи о финансијској стабилизацији клуба, која је представљала велико оптерећење за требињског прволигаша, предсједник клуба Рајко Мичета је рекао:

„Од 1. јануара 2024. године Фудбалски клуб „Леотар“ нема ни једну марку дуговања према било коме и финансијски стабилан улази у период у коме ће највише пажње бити посвећено спортском сектору и напредовању. Наслиједили смо 284 хиљаде конвертибилних марака пореских обавеза. Крајем прошле године измирили смо све пореске обавезе према држави. Немамо никаквих дуговања према играчима и поносан сам да могу да кажем да смо скинули, можда је тешка ријеч али, ‘анатему’ која је пратила клуб. Немамо дугова и можемо да планирамо развој клуба у једном добром правцу“, рекао је Мичета.

„У партнерству са Градом и Фудбалским савезом Републике Српске ушли смо у изградњу рефлектора, а исто тако и помоћног стадиона са вјештачком травом. Више од 90 одсто спонзорства клуба иде од стране Града и ЕРС. То је неодрживо на дуже стазе и урадићемо све да укључимо привредне субјекте града и људе добре воље који желе да улажу у спорт и на тај начин да растеретимо спонзорства из града и енерго сектора“, додао је Мичета.

На данашњој прес конференцији говорио је и градоначелник Требиња Мирко Ћурић, који је изразио задовољство чињеницама које су данас изнијете.

„Фудбалски клуб је један од чланова Спортског друштва ‘Леотар’ и сви клубови који остваре добре резултате ће бити подржани и од Града и од енергетског сектора. Добро би било да се привредни сектор Требиња, Херцеговине и Републике Српске што више укључи у спорт, не само због професионалних спортиста већ због наше дјеце“, казао је Ћурић.

Прозивка фудбалера првог тима биће одржана у сриједу у 11 часова, те ће тада бити више говора о плану припрема и појачањима играчког кадра. 

Посљедње вијести

Посљедње вијести

Пратите нас

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!