Шампион Премијер лиге 2002/2003, Освајач Купа РС 2001/2002, 2003/2004, 2020/2021

ФУДБАЛСКИ КЛУБ "ЛЕОТАР" ТРЕБИЊЕ

Леотар упалио моторе

Традиционалном прозивком, која је обављена у недјељу на стадиону "Полице", фудбалери Леотара почели су припреме за такмичарску сезону 2023/2024, у којој ће плаво-бијели након двије године играти у Првој лиги Републике Српске. 

Фудбалерима су се обратили предсједник Управног одбора Рајко Мичета и новоименовани спортски директор Олег Ћурић. 

Прије свега желим да вам пожелим срећан почетак рада. Након испадања из Премијер лиге, поново играмо у Првој лиги Републике Српске, која ће бити веома изазовна за нас у сваком погледу. Са друге стране, од нас спортска јавност очекује резултате у складу са реномеом клуба и ми ћемо настојати да у наредних 4-5 дана завршимо све послове око формирања играчког кадра, који ће по нашем убјеђењу бити довољан за остварење наших амбиција. Драго нам је да је велики број играча из прошле сезоне изразио жељу да остане у Требињу и да са Леотаром покушају да остваре и своје личне и професионалне амбиције. На вама је да од првог дана покажете професионализам, клуб ће настојати да све обавезе испоштује онако како је договрено„, рекао је Рајко Мичета, предјседник Леотара. 

Бригу о спортском дијелу клуба преузео је Олег Ћурић, некадашњи капитен, помоћни и главни тренер, који одлично познаје ситуацију у клубу. 

Не желимо да се враћамо уназад, већ да гледамо искључиво напријед. Пред нама је још мјесец дана до почетка првенства. У преговорима смо са још неколико фудбалера које желимо да доведемо и надам се да ћемо до краја ове седмице имати јасну ситуацију и формиран играчки кадар. Већ смо договорили и неке припремне утакмице, али ћемо о томе више говорити наредних дана. Не постављамо високе циљеве и императиве, али је јасно гдје је мјесто Леотара у овом такмичењу и тако морамо да радимо и да се понашамо. Иако је ово нижи ранг, морамо да будемо максимално професионални и одговорни и да водимо рачуна о многим детаљима. Имамо много искусних играча који ће морати да буду лидери и на терену и ван њега, а клуб истовремено да посвети пажњу и другим аспектима осим првог тима, прије свега омладинској школи из које морамо да црпимо већину играча за први тим.“ 

Од играча из претходне сезоне прозивци су присуствовали Ђоко Миловић, Дарко Ђајић, Амар Ђудерија, Андреј Ђурић, Филип Колак и Матија Глоговац, као и јуниори Никола Шаровић, Матеј Капор, Марко Панџић и Горан Поповић. Од нових имена ту су били повратник Стефан Паранос (Радник Бијељина), Маркос Соса (Текстилац) и голман Младен Милошевић (Слобода Нови Град). До сриједе се очекује долазак Дејана Узелца и Михајла Цмиљановића, са којима је договорен наставак сарадње, као и још неколико играча који су носили дрес Леотара у претходној сезони, а са којима је клуб у завршним преговорима о наставку сарадње. 

Први тренинг Леотар ће имати у понедјељак у 18:30 у Граду Сунца. 

У наредним данима биће објављен и план припремних утакмица. Прво коло Прве лиге Републике Српске на распореду је 12. августа. 

Посљедње вијести

Посљедње вијести

Пратите нас

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!