Шампион Премијер лиге 2002/2003, Освајач Купа РС 2001/2002, 2003/2004, 2020/2021

ФУДБАЛСКИ КЛУБ "ЛЕОТАР" ТРЕБИЊЕ

Најава: Посушје – Леотар (недјеља, 16:00)

У оквиру 27. кола м:тел Премијер лиге БиХ, Леотар ће гостовати екипи Посушја.

Посушје има 27 бодова на 9. мјесту, само бод више од Леотара који је тренутно једанаести. У јесењој полусезони Посушје је побиједило у Требињу са 1:0, док је у Посушју на прољеће било 1:1.

На званичној прес конференцији пред ову утакмицу, тренер Леотара Марко Максимовић је био опширнији него иначе. 

Данас желим да будем мало опширнији, јер имам потребу да на неке ствари укажем и да неке ствари изанализирамо. Сигурно је да смо након пораза од Сарајева 3:0 направили јако добру анализу. Послије утакмице сам говорио да нам је енергија била лоша. Када кажем енергија, неки то не схватају на прави начин, јер нисам мислио на енергију трчања, да играчи нису истрчали. Напротив, имамо систем за праћење и на основу тога видимо да су играчи истрчали највише по свим параметрима трчања. Међутим, када причамо о енергији унутар клуба – о енергији током тренинга током читаве недеље, причам о том виду енергије. Када сам дошао у Леотар та енергија је била на нивоу. Сви су мислили исто, гдје нико није тражио никакав алиби за себе. Сви морамо да пођемо од себе и да се сви пресаберемо и да знамо да нам никаква прича ван терена неће ништа донијети. Ово кажем јавно и свијесно и позивам све прије свега људе из клуба, играче, тренере и све запослене у клубу да се ставимо у службу онога што је до нас, да се престанемо бавити стварима које нису у домену нашег посла и онда сигурно нећемо имати проблем да дођемо на крају до нашег циља.

О очекивањима у недељној утакмици: 

Како год да прођемо у Посушју, утакмица истине ће бити против Слободе и ми знамо шта морамо да радимо. То говорим свијесно и ми студиозно пратимо све. То ће бити утакмица гдје ћемо имати апсолутни императив. Имамо га наравно и сада, али кажем како год прођемо у Посушју, побиједили или изгубили, против Слободе морамо. Ја лично немам никакав проблем, нити дилему, исто се понашам и радим исто од момента када сам дошао. И Посушје има притисак, ни они нису шест бодова испред нас, имају само бод предности, као што су имали бод више на зимској паузи.  Прошло је 5-6 кола, а иста је мета, исто је одстојање. Већ смо једном одиграли у условима који нису били фудбалски, успјели смо доћи до бода. Очекујем добру реакцију играча, иако смо имали доста проблема.

Ни сада Леотар није без кадровских проблема. 

„Узелац је повријеђен, Ђурић није играо од Жељезничара и био је доста времена у Сарајеву на опоравку. То су два играча који би за ротацију у задњој линији била потребна. Ови други играчи су спремни и надам се да ће да схвате да од никаквог кукања и никаквог алибија неће бити ништа. Треба да изађемо мушки, као што је Леотар то знао да ради овдје против Зрињског, против Вележа у Мостару, против Жељезничара са два играча мање да трче и да се боре. Тад глава није размишљала никаквом реметујућем фактору. Знају људи који воде клуб да сам ја два-три пута указивао и увијек знам до кога је. Посљедњих седам кола не треба тражити никакав алиби, чињенице постоје и непобитне су. Имамо проблема, имају их и други клубови и не смијемо тражити алиби. Двадесет један бод је доста велики и свако ће зависити од свог резултата. Ни једна екипа нема простора за калкулације, до краја је седам кола и свако има шансу. Не желим говорити о било каквим калкулацијама.

Утакмица Посушје – Леотар игра се у недјељу 23. априла у 16:00, без ТВ преноса. 

Посљедње вијести

Посљедње вијести

Пратите нас

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!