Шампион Премијер лиге 2002/2003, Освајач Купа РС 2001/2002, 2003/2004, 2020/2021

ФУДБАЛСКИ КЛУБ "ЛЕОТАР" ТРЕБИЊЕ

Најава: Слобода – Леотар (субота, 15:00)

У оквиру 22. кола М:тел Премијер лиге, на Тушњу се састају Слобода и Леотар, двије екипе које се налазе у доњем дијелу табеле и које чека борба за опстанак.
Marko Maksimović FK Leotar

У првом дијелу сезоне, резултат је у Требињу био 0:0, а у прошлој сезони у три сусрета Слобода је уписала двије минималне побједе у Тузли и реми 1:1 на Полицама. 

На прес конференцији пред овај сусрет, са представницима медија је разговарао тренер Леотара Марко Маскимовић.

Утакмица против Слободе је специфична са много аспеката. То је прва утакмица коју ћемо ми одиграти на новим модерним теренима. Иако је Слобода играла већ на таквој подлози против Борца у Бањалуци, мислим да је такав терен непознаница за обје екипе. Слобода је у овом моменту под великим императивом. Ријеч је о клубу са великом традицијом који се враћа на свој стадион након дуго времена. Ја лично очекујем да ће трибине бити попуњене барем 80% капацитета и да ћемо играти у једном лијепом амбијенту. Слобода и Леотар су екипе подједнаког квалитета. По именима, Слобода можда има „ростер“ и за сами врх табеле.

Максимовић је задовољан радом на тренинзима у прошлој седмици, што је по њему доказ јаког карактера ове екипе. 

Ми имамо своје амбиције, не само у овој него у свакој утакмици. У Тузлу путујемо након седмице доброг рада. Играчи су веома коректно тренирали, с обзиром на временске услове и квалитет терена. Очекујем да се представимо у добром свијетлу, да будемо компактни и не видим ни један разлог да на крају не будемо задовољни исходом утакмице.

Тренер Леотара не воли да утакмице декларише као „кључне“, „пресудне“, јер по њему то може да буде само контрапродуктивно. 

Ја сам се трудио од првог дана да играче научим да је свака наредна утакмица најважнија. Не враћамо се на оно шта је било, поготово из разлога да је исход утакмице против Игмана био другачији наша ситуација на табели би била приближно иста. Имамо још 36 бодова у оптицају, а све екипе су у 4-5 бодова. Клуб је недавно објавио на својим друштвеним мрежама податак да смо од мог доласка, тј. у посљедњих 10 утакмица ми пети на табели, са два бода мање од треће екипе. Шта ја онда могу да замјерим тим момцима? Не дам никоме да каже да играчи нису дали максимум од када сам ја овдје. Увијек добро раде и сигуран сам да ћемо тако одиграти у Тузли.

Максимовић је још једном поновио да се у јавности креирају нека нереална очекивања по питању амбиција и резултата. 

Као и сваки клуб, ми имамо своје врлине и мане. Инфраструктурне ствари су наша највећа препрека. Наша примања су редовна и имамо најмањи буџет у лиги. Наш суботњи противник много више издваја за играчки кадар. Они су за једног играча кога сам ја тренирао, а који није остао у Премијер лиги нудили новац за који ми доведемо три играча. И сада неко ставља притисак на играче да је постало нормално да ми побиједимо сваку утакмицу, па је реми са Игманом некакав „неуспјех“. Ја док сам тренер Леотара не дам на играче. Прије мог доласка Леотар је играо 4-5 утакмица на страни, губио са 3-4 гола разлике. Ми смо на свакој од задњих 10 утакмица били у игри до самог краја. Морам да истакнем да сам срећан и да ми је велико задовљство да радим са оваквим момцима, прије свега сјајним личностима, који раде одлично у границама својих могућности.

Утакмица се игра на стадиону „Тушањ“ у Тузли, са почетком у 15 часова, без директног ТВ преноса. 

Посљедње вијести

Посљедње вијести

Пратите нас

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!