Шампион Премијер лиге 2002/2003, Освајач Купа РС 2001/2002, 2003/2004, 2020/2021

ФУДБАЛСКИ КЛУБ "ЛЕОТАР" ТРЕБИЊЕ

Најава: Зрињски – Леотар (недјеља 17:00, Арена Спорт)

У оквиру претпосљедњег 32. кола м:тел Премијер лиге, Леотар гостује у Читлуку, гдје ће га дочекати Зрињски, освајач дупле круне за ову сезону. Због радова на постављању хибридног терена, Мостарци домаће сусрете играју на стадиону "Баре".
Marko Maksimović FK Leotar

Побједа након прокрета против Тузла Ситија повратила је расположење у табор Леотара, али далеко од тога да се плаво-бијели налазе у лагодној позицији. Леотар се и даље налази на посљедњем мјесту са 31 бодом, колико има и Тузла Сити на 11. мјесту, док Слобода на 10. мјесту има бод више. Хтио не хтио, Леотар има императив на обје утакмице до краја првенства. Освајање бодова против шампиона би за Леотар могло значити спас од испадања, мада како год утакмица у Читлуку заврши, Леотару ће у посљедњем колу на Полицама против Широког Бријега требати побједа. У неким варијантама, Леотар би и са три освојена бода у посљедња два кола испао у нижи ранг. 

Леотар мора ићи на побједу, али се екипи попут Зрињског не смије пријетити, иако се налазе у слављеничком расположењу након освајања Купа Босне и Херцеговине прије три дана. У најави ове утакмице, са медијима је разговарао Марко Максимовић, тренер Леотара.

„Сигурно је да послије утакмице против Тузла Ситија, која је за нас била послиједњи воз да наставимо борбу за опстанак, ову утакмицу против Зрињског најављујемо у једном другачијем расположењу. Дефинитивно знамо против које екипе играмо, која је апсолутно доминантна у послиједње двије године у нашем фудбалу и која је посложена не само на терену, већ и ван терена, која има управу која сјајно ради свој посао. Колега Рендулић је све унаприједио, можда боље рећи задржао висок ниво. На крају о томе најбоље говори дупла круна, коју је Зрињски освојио. Било би јако неозбиљно да у овом моменту било шта причамо, сем хвалоспјева, које је Зрињски апсолутно заслужио у протекле двије године. Оно што је веома битно, ова утакмица у неком такмичарском дијелу нама пуно више значи него њима. Они апсолутно немају шта да изгубе, све своје амбиције и циљеве су остварили, а ми доста можемо да добијемо са било којим резултатом осим пораза. Да ће бити лако, апслолутно неће. Зрињски ће славити титулу и очекујем их у најбољем могућем саставу. Нама нико не може одузети наду да се боримо и да се трудимо и да из те борбе, тог труда остваримо позтитиван резултат.“

Што се тиче играчког кадра, тренер Максимовић може да рачуна на све фудбалере осим Данила Шиповца, који као позајмљен играч Зрињског, по договору клубова, нема право наступа на овом сусрету. 

Утакмица се игра у недјељу од 17 часова, уз директан пренос на Арена спорт. 

Посљедње вијести

Посљедње вијести

Пратите нас

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!