Шампион Премијер лиге 2002/2003, Освајач Купа РС 2001/2002, 2003/2004, 2020/2021

ФУДБАЛСКИ КЛУБ "ЛЕОТАР" ТРЕБИЊЕ

Одржана „зимска“ прозивка

Данас је на стадиону Полице одржана прозвика фудбалера Леотара, којом је симболично означен почетак припрема за прољећни дио сезоне.
Prozivka FK Leotar 2024 igraci
Иако је било планирано да данас буде одржан и први тренинг, он је отказан у знак поштовања према преминулом Велибору – Беку Алексићу, бившем првотимцу Леотара.
 
На прозивци су се медијима обратили предсједник клуба Рајко Мичета, главни тренер Олег Ћурић, спортски директор Синиша Бердовић и капитен Дарко Ђајић. Такође, прозивци су присуствовали готови сви чланови Управног одбора и пожељели играчима срећан почетак рада.
 
Присутнима се први обратио предсједник Клуба Рајко Мичета. 
 
„Пожелео бих вам пуно здравља и професионалног успеха. На почетку бих искористио прилику да изразим искрено саучешће члановима породице трагично преминулог Велибора Бека Алексића. Дубоко нас је потресла ова вијест и у складу са тим нећемо имати активности у клубу у знак поштовања, прије свега према покојнику и његовој породици. Ја ћу се у неколико реченица осврнути на протекли период, гдје се управа клуба потрудила да максимално и до крајњих граница обезбиједи све могуће услове играчима да на терену постигну што боље резултате. У неком контексту можемо бити задовољни, а у другом не можемо бити задовољни, јер смо могли имати пар бодова више са којима би поглед на табелу био знатно квалитетнији. Надамо се да ће играчи који буду на терену препознати квалитет уложеног и да ће дати бољи и већи ангажман на терену и да ће све резултирати бољим бодовним салдом. Желим да добро радите и да вас добро служи здравље и да кроз рад са својим тренерима дођете до што бољих резултата.“
 
 
Спортски директор Синиша Бердовић је апострофирао важност завршетка помоћног терена са вјештачком травом, који ће имати утицај на рад комплетног спортског сектора, укључујући и омладинску школу. 
 
„Пред нама су циљеви који су стављени на почетку сезоне након испадања из Премијер лиге, када смо били у проблему и све је то требало зауставити. Наш циљ је био да направимо клуб, а затим се вратимо у Премијер лигу, а не ући у Премијер лигу, па затим правити клуб. Успјели смо утицати на људе, који могу помоћи и успјели смо обезбиједити радове на терену са вјештачком травом, па ћемо имати услове за квалитетан рад свих селекција. Близу смо завршетка оних радова на подлози, гдје ће се моћи тренирати, а услиједиће и завршетак осталих неопходних радова. Циљ нам је да у наредном периоду створимо 70-80% екипе, која би од јуна радила на повратку у виши ранг. Циљ нам је да направимо клуб и да обезбиједимо инфраструктуру и обезбиједимо 80% екипе за то. За сада је већ са нама Керим Татар, а наредних дана ће бити појачања у свим линијама.“
 
Тренер Олег Ћурић је говорио о плану припрема.
 
Пожелио бих свима срећу у предстојећим активностима, сви се међусобно добро знамо, јер смо били заједно посљедњих пола године. Више од мјесец дана смо имали паузу, у клубу смо је искористили добро, били смо стално на окупу и радили. Оно што је мене највише интересовало била су појачања, јер смо покушали да се што квалитетније појачамо по свим линијама тима и наредних дана очекујем да нам се ти играчи прикључе. Имамо 45 радних дана, сасвим оптималан период, за разлику од оног љетног, који је иза нас. Одиграћемо 5-6 припремних утакмица, а једну већ у јануару против неког лакшег противника. Позвани смо на „Турнир Мимозе“ у Игалу, гдје ћемо одиграти турнир и одиграти најмање три утакмице. 17. фебруара играмо са Томиславградом у Метковићу, гдје ће бити на припремама, а генерална проба ће бити посљедњег викенда у фебруару пред почетак прољетног дела, када ће нам на Полицама гостовати Бокељ из Котора. Што се тиче досадашњег дијела првенства нисам претјерано задовољан , а нисам ни претјерано разочаран. Да су неки услови били квалитетнији вјероватно би имали и који бод више. Леотар мора играти добро и максимално ангажовано. Доста је пропуштено, али ништа није изгубљено. Леотар треба бити тим који се бори за врх табеле, а сваку наредну шансу треба искористити.

Посљедње вијести

Посљедње вијести

Пратите нас

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!