Шампион Премијер лиге 2002/2003, Освајач Купа РС 2001/2002, 2003/2004, 2020/2021

ФУДБАЛСКИ КЛУБ "ЛЕОТАР" ТРЕБИЊЕ

Реми са Лакташима за крај полусезоне

Пала је завјеса на јесењу полусезону у Првој лиги Републике Српске, коју је Леотар окончао на 7. мјесту са 27 бодова, дванаест мање од лидера Радника, а десет више од Љубића, прве екипе "испод црте" која дијели клубове који испадају у нижи ранг.
Leotar Laktaši Milos Acimovic Nikola Leko

У посљедњој утакмици у овој календарској години, Леотар је на Полицама ремизирао 0:0 против другопласираних Лакташа. По веома тешком и наквашеном терену, те хладном времену, играчи обје екипе нису могли да понуде много малобројној публици, која је упркос лошим временским условима дошла на Полице да види квалитетну фудбалску представу. Борбености није недостајало на обје стране, нема се шта замјерити играчима обје екипе, те је најважније да је све прошло без тежих повреда. Леотар је је током већег дијела сусрета имао посјед лопте, али нису успијевали да „пробију“ одбрану Лакташа. Шанса Требињаца је била у бројним прекидима, који су у овој сезони много пута резултирали головима, али ни то данас није полазило „за ногом“ плаво-бијелима. 

Ова утакмица је била најбољи контрааргумент заговорницима продужења фудбалске сезоне, односно краће паузе, јер ако у Требињу нема услова да се игра фудбал крајем новембра, онда шта очекивати у сјевернијим крајевима, гдје су терени, који су већ уништени у претходних пар мјесеци константним играњем и тренирањем, сада оковани сњегом и ледом. Чак и да се игра на квалитетним подлогама, комфор на трибинама за публику на већини стадиона не задовољава ни минимум услова.

Прволигашима сада предстоји тромјесечна пауза до прве наредне првенствене утакмице, јер се сезона наставља почетком марта. За наш клуб сада слиједи период анализирања и одређивања циљева за наредни период. Доста посла ће имати стручни штаб и цијели спортски сектор, који ће у најкраћем року направити трансфер листу играча који нису испунили очекивања у претходна четири мјесеца, те у складу са амбицијама у другом дијелу сезону „попунити“ играчки кадар. Свакако и да има оних који су задовољили и заслужили већу минутажу, поготово међу младим играчима који су вриједно радили током цијеле полусезоне и који ће сигурно добити више простора у наставку првенства.

Посљедње вијести

Посљедње вијести

Пратите нас

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!