Шампион Премијер лиге 2002/2003, Освајач Купа РС 2001/2002, 2003/2004, 2020/2021

ФУДБАЛСКИ КЛУБ "ЛЕОТАР" ТРЕБИЊЕ

Шараба: Леотар је моја мајка, моја прва љубав

На прес конференцији која је у сриједу одржана на стадиону Полице, званично је представљен Зоран Шараба као нови шеф стручног штаба. Конференција је изазвала велику пажњу бројних медија, као и навијача који су дошли да поздраве новог тренера и пожеле му срећу у раду.
FK Leotar Press

На почетку саме конференције, предсједник Клуба Рајко Мичета направио је кратак осврт на претходну сезону, како по питању резултата, тако и по питању других аспеката пословања и рада клуба. 

Rajko Mičeta, predsjednik FK Leotar

„Захвалио бих се свим медијима на великом одзиву, што ме неизмјерно радује, јер је то показатељ да је Леотар и даље једна од главних тема у граду и да постоји интерес за оно што ми радимо овдје. Када погледамо период иза себе, сигурно је да не можемо да будемо резултатски задовољни са једне стране. Са друге стране, ако посматрамо период уназад двије године, када смо испали из Премијер лиге, направљен је одређени помак. Када екипа испадне из Премијер лиге, доња граница је дно. Ми смо успјели да се стабилизујемо, да зауставимо суноврат и сада ћемо из једне такве ситуације покушати да се у што краћем року вратимо међу најбоље клубове Босне и Херцеговине. У наредној години славимо 100 година постојања и настојаћемо да тај јубилеј прославимо и обиљежимо на достојанствен начин. 

Један од првих корака је и довођење нашег новог тренера г. Шарабе и ја му желим срећу у раду. Нама је циљ подмлађивање екипе и афирмација младих играча, а у том контексту је и ангажован Зоран Шараба, као тренер који је биљежио велике успјехе са млађим селекцијама Војводине, Бродарца, репрезентације Србије, Кувајту, а има искуство у раду са сениорским екипама. Ово је практично његов повратак у клуб и добро познаје ситуацију у и око клуба. Настојаћемо да направимо једну младу и потентну екипу, која ће имати препознатљив стил игре и надамо се биљежити добре резултате“.

Нови тренер Зоран Шараба истакао је да се са доста емоција враћа у клуб у коме је фудбалски поникао.

„Изузетна ми је част и задовољство да будем тренер Леотара. Вратио сам се у свој клуб након 35 година. Леотар је моја прва љубав, моја мајка, а мајка се највише воли. Захвалио бих се руководству клуба на коректној причи и упознавању са свим стварима које нас очекују. За мене Требиње није нова средина. Ја желим да напредујем као тренер у мом клубу, са млађим играчима и са визијом и идејама које су ми представљене од стране предсједника и спортског директора. Што се тиче мог тренерског тима, Бошко Миленковић ће наставити рад са голманима, а у разговорима смо око позиције помоћног тренера и до прозивке ћемо то ријешити.“

Zoran Saraba, FK Leotar

Шараба добро разумије жеље навијача и јасно му је каква ће бити очекивања фудбалске јавности по питању резултата.

„Немам никакав проблем да кажем ово, јер сам у животу шта год радио, радио као борац и побједник, увијек имао високе амбиције и високе захтјеве. Можда трчим прије времена, али желим да упознам јавност, ФК „Леотар“ је за мене бренд и ФК „Леотар“ треба да буде тамо гдје му је мјесто. Знам колико људи у клубу улажу енергије и воље да клуб врате тамо гдје треба да буде. Не могу да тврдим да у овом моменту нападамо Премијер лигу, али могу да обећам да ће Леотар бити конкурентан за то мјесто.“

Симеон Дучић је у Клубу већ 10 година, прво као предсједник УО, а сада актуелни предсједник Скупштине. 

Simeon Ducic, FK Leotar (1)

„Мени је овај моменат добро познат, некада је било много теже било кога „примолити“ да дође у клуб, а сада сам као предсједник Скупштине клуба поносан да у руководству имамо саме играчке легенде и бивше спортисте. Велики сам оптимиста по питању визије коју имамо и драго ми је да видим овако велики број новинара. Драго ми је да је Зоран Шараба пристао да дође у наш клуб и да са нама заједно изгура ову причу. Сви ми волимо свој град, наше драго Требиње и заиста желимо да му подаримо једну здраву и успјешну фудбалску причу, у години када славимо 100 година нашег клуба.“

Што се тиче играчког кадра ФК „Леотар“, од играча из прошле сезоне на прозивку ће се одазвати: Ристо Перишић и Милан Видаковић (голмани), Дарко Ђајић, Зоран Милић, Филип Колак, Матија Глоговац, Урош Ђуричковић, Лука Бегић, Лука Бабић и Марко Панџић. Овај списак није коначан, јер су у току завршни преговори са још неколико играча, а исход ће бити познат у наредних неколико дана. Из млађих категорија, приљкучиће се: Игор Спаић, Тео Лакић и Мирко Вуковић.

Од нових играча, дефинитиван споразум је за сада постигнут са Филипом Вукајловићем, који је поникао у Леотару, али је двије године наступао за омладинске селекције Зрињског, те са голманом Луком Вујичићем, који је бранио у Канади и Чукаричком, а посљедњи клуб му је Омарска. 

Filip Vukajlović, FK Leotar

„Не могу ријечима описати како се осјећам данас када се враћам у свој матични клуб“, рекао је Филип Вукајловић. „Неизмјерно ми је драго и захвалан сам управи и тренеру што су ми дали прилику да поново обучем плаво-бијели дрес. Моје је да радим, да дам свој максимум и сигуран сам да ћу напредовати као играч и да ћу дати допринос резултатима клуба“

Прозивка играча и први тренинг биће обављени у понедјељак 1. јула.

 

Посљедње вијести

Посљедње вијести

Пратите нас

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!