Шампион Премијер лиге 2002/2003, Освајач Купа РС 2001/2002, 2003/2004, 2020/2021

ФУДБАЛСКИ КЛУБ "ЛЕОТАР" ТРЕБИЊЕ

Спонзорство – више од трансакције, Спорт – више од игре

Стадион Полице

У данашњем свијету, гдје се све чешће наглашава важност здравог живота и друштвеног ангажмана, улога спорта постаје неизмерно значајна. Спорт није само игра. Он је платформа за промоцију здравља, друштвене кохезије и младих талената. Државне компаније, кроз своја спонзорства, играју кључну улогу у одржавању овог виталног аспекта нашег друштва. Када профитабилне државне фирме инвестирају у спорт, оне не само да подржавају физичку активност, већ доприносе развоју локалне заједнице, промовишу културу и образовање.

Фудбалски клуб “Леотар” велику већину својих прихода остварује преко спонзорстава и донација предузећа са већинским државним капиталом (Електропривреда Републике Српске, ХЕ на Требишњици), те средствима из грантова Града Требиња. Ова средства су посљедњих годину дана за наш клуб још значајнија, јер велике инфраструктурне пројекте попут изградње рефлектора и помоћног терена са вјештачком травом не би као клуб могли сами да изнесемо, уз редовне трошкове такмичења за први тим и све млађе селекције од 8 до 19 година.

Изградњом терена са помоћном травом наша дјеца ће добити прилику за нормалан рад и спортски развој, што ће сигурно резултирати већим бројем дјечака и дјевојчица који ће изабрати фудбал или спорт као свој животни позив, а наш клуб добити базу младих играча из Требиња и Херцеговине. Такође, терен на стадиону Полице ће бити у много бољем стању, а уз рефлекторску расвјету, наставићемо пут ка добијању категоризације од стране УЕФА, како би се у Требињу могле играти и међународне утакмице.

Свјесни смо да овакав начин функционисања није дугорочно одржив, али би управо улагања од стране Града и државних предузећа у овој фази могла да буду вјетар у леђа да сви спортски клубови постану самосталнији и остварују већи дио прихода из пословања (улазнице, трансфери, европска такмичења…).

Поједини актери са политичке сцене су у посљедњих неколико дана покушали да доведу у питање овакав начин финансирања спортских клубова, те културних и образовних установа, што директно може да доведе у питање функционисање истих. Молимо вас да за обрачуне са политичким неистомишљеницима не користите спорт, културу и образовање, јер ми од тога немамо никакву корист, већ само негативан публицитет и штету.

Улагање у спорт од стране државних компанија је више од финансијске трансакције – то је улагање у здравље, образовање и будућност наше заједнице. Држава, град и клубови морају млађим нараштајима да понуде алтернативу за све изазове и пороке са којима се сусрећу у данашње вријеме и створити систем вриједности, који се нажалост у нашем друштву изгубио.

Кроз оваква партнерства, можемо осигурати да спорт остане виталан део нашег друштва, пружајући прилике за раст и развој младим генерацијама. Наш клуб је поносан што је дио овог процеса и захвалан је на подршци коју добија од државних компанија, омогућавајући нам да наставимо с нашом мисијом у спорту. Присуство градоначелника Требиња Мирка Ћурића и директора Електропривреде Републике Српске Луке Петровића на пресс конференцији коју је наш клуб организовао на почетку такмичарске сезоне, најбоље показује добар однос који  наш клуб има са овим институцијама и њихову снажну опредјељеност да Леотар свој 100 рођендан дочека у елитном друштву, са репрезентативним стадионом, помоћним тереном и пратећим објектима.

Посљедње вијести

Посљедње вијести

Пратите нас

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!