Шампион Премијер лиге 2002/2003, Освајач Купа РС 2001/2002, 2003/2004, 2020/2021

ФУДБАЛСКИ КЛУБ "ЛЕОТАР" ТРЕБИЊЕ

Златни спонзор: Хидроелектране на Требишњици

Фудбалски клуб Леотар је најстарији активни спортски колектив у Требињу и Источној Херцеговини и најпознатији спортски бренд у овој регији, те један од симбола „града на Требишњици“.
HET

Своје најславније дане Леотар је доживио прије тачно 20 година, када је у Требиње донио титулу шампиона Босне и Херцеговине у првом издању јединствене Премијер лиге, а годину дана раније, освојио је „дуплу круну“ у Републици Српској. Наравно, Леотар је и прије тога биљежио запажене резултате у бившој држави, гдје је стекао статус најдуговјечнијег друголигаша и у својим редовима имао (и још увијек има) рекордере Друге лиге Југославије по броју одиграних утакмица и постигнутих голова.

Бројни фудбалери који су поникли на Полицама или у неком периоду каријере играли за Леотар били су успјешни амбасадори клуба и града широм свијета и освајали бројне трофеје, те наступали за националне селекције у свим узрастима.

Данас омладинска школа Леотара броји више од 200 дјечака који сањају да једног дана обуку дрес првог тима и заиграју на неком од највећих европских стадиона, попут Мијата Гаћиновића, Гојка Цимирота, Марка Михојевића…

Резултатски циљ у прошлој сезони није остварен, јер је Леотар изгубио статус премијерлигаша. Међутим, сви у клубу су одлучни да се што прије избори повратак у друштво најбољих босанско-херцеговачких клубова, па се практично одмах по окончаној сезони кренуло са реорганизацијом по свим нивоима. Леотар за сада у Првој лиги Републике Српске биљежи врло добре резултате и налази се у врху табеле, што одговара и клупским амбицијама. Створен је респектабилан играчки кадар, спој младости и искуства, уз акценат на развоју младих играча. 

Уз партнерство са Градом Требињем, ФСРС и НФСБиХ стадион „Полице“ ће следеће године добити рефлекторску расвјету, а у плану је и постављање терена са хибридном травом. Помоћни терен у „касарни“ ће добити вјештачку подлогу, а уз помоћ навијача, прије двије године на „Полицама“ су замијењене све столице.

Све ове резултате и значај фудбалског клуба „Леотар“ за град и регију препознале су и подржале Хидроелектране на Требишњици, без чијег спонзорства и подршке и у претходним годинама би ови резултати били тешко оствариви. ХЕ на Требишњици су и ове године издвојила значајна средства, а све како би наш клуб наставио да се развија и у наредном периоду, те им овим путем изражавамо велику захвалност. 

Посљедње вијести

Посљедње вијести

Пратите нас

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!