Шампион Премијер лиге 2002/2003, Освајач Купа РС 2001/2002, 2003/2004, 2020/2021

ФУДБАЛСКИ КЛУБ "ЛЕОТАР" ТРЕБИЊЕ

ЗВАНИЧНО: Именовани главни тренер, спортски директор и секретар првог тима

На сједници Управног одбора која је одржана у недјељу, Олег Ћурић је именован за шефа стручног штаба ФК „Леотар“. Њему ће у раду помагати Анел Рамић, кондициони тренер Немања Андрић и тренер голмана Бошко Миленковић.
Oleg Ćurić

Олег Ћурић је и раније предводио први тим, са којим је дошао из Друге лиге до Премијер лиге, а био је у два наврата и помоћни тренер у Премијер лиги. Такође, Олег Ћурић је као тренер са Леотаром освојио и један Куп републике Српске.

Уз први тим сам од првог дана припрема, јер сам првобитно био именован за спортског директора. Искрено, много ми је дража и ближа ова нова/стара улога. Радимо, тренирамо и склапамо тим за нову сезону. Комплетиран је и стручни штаб и очекујем да у овој седмици имамо формиран и играчки кадар, а већ нас у сриједу очекује прва припремна утакмица против Вележа из Невесиња.

За спортског директора именован је бивши фудбалер и тренер Леотара Синиша Бердовић.

Ја сам практично цијели свој живот у Леотару, од првих корака, па као омладинац, играч првог тима, тренер првог тима, тренер у омладинској школи и за мене је ово именовање велика част. Свјестан сам изазова који су пред нама, али да не вјерујем у успјех овог тима и људи у клубу сигурно се не бих прихватио овог посла. Прелазак у нижи ранг не смијемо схватити трагично, већ као прилику да додатно стабилизујемо клуб, посложимо неке ствари и да се у Премијер лигу вратимо јачи. Први тим је приоритет, али ми морамо да извршимо реорганизацију омладинске школе, јер ћемо ускоро добити репрезентативан спортски објекат на коме ћемо имати оптималне услове за рад и ту шансу не смијемо да пропустимо. Такође, питање дана је када ће засијати рефлектори на Полицама. Чека нас много обавеза, али смо ту да засучемо рукаве и да радимо.

Што се тиче играчког кадра, Бердовић је истакао да би већ ове седмице требала бити заокружена прича са формирањем тима.

Ми смо обавили разговоре са свим играчима који су наступали прошле сезоне, а за које смо сматрали да су својим понашањем, професионализмом и играчким квалитетима заслужили продужење уговора. Са 90% њих смо договорили услове и они ће се најкасније до сриједе-четвртка прикључити тренинзима. Имамо још пар жеља, преговори су у току и надам се да ћемо у нову сезону ући са респектабилним тимом, по чијем ће саставу јасно бити оцртане наше амбиције у овој сезони.

Јовица Вицо је именован за секретара првог тима. Некадашњи фудбалер Леотара, никшићког Челика, Толуке, Шмартног, Марибора, бечког Рапида је већ годинама уз први тим, као спортски директор и представник клуба.

Мало је времена до почетка првенства, мораћемо да радимо ефикасно како би спремно дочекали прво коло. Ту сам да тренерима и играчима олакшам посао, да се могу фокусирати само на терен и на тренинге. Моја врата су им увијек отворена за било какав разговор, помоћ, савјет…

Посљедње вијести

Посљедње вијести

Пратите нас

error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!